Події
5 травня 2016
Янукович обіцяє дати Генпрокуратурі свідчення у справі Майдану
Адвокати екс-президента України Віктора Януковича пообіцяли надати слідчим Генеральної прокуратури України пояснення підзахисного у справі про стрілянину на Майдані після травневих свят.
news-image

Про це повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає «Є!» з посиланням на УНН.

Адвокати сказали, що нібито повинні скоро надати пояснення. Не знаю, нададуть чи ні, - сказав Горбатюк.

Він уточнив, що захисники пообіцяли надати пояснення Януковича у справі Майдану після свят.

Раніше в Генпрокуратурі повідомляли, що готові провести допит Віктора Януковича в режимі відео-конференції, але його адвокати перешкоджають цьому.

24 лютого 2014 року виконуючий обов'язки Міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Віктор Янукович і ряд інших посадових осіб України оголошені в розшук в рамках кримінального провадження за масові вбивства мирних громадян.

Нагадаємо, Віктор Янукович втік з України в лютому 2014 роки після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності в Києві.  Він ховається на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Верховна Рада України від 22 лютого 2014 року 328 голосами підтримала постанову, якою встановила, що Віктор Янукович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень президента України та є таким, що не виконує своїх обов'язків. У зв'язку з цим були призначені позачергові вибори президента України.

Читайте також: Азаров та Янукович отримали російське громадянство