Події
5 травня 2016
Голова адмінсуду Києва закликав притягнути Деканоідзе до кримінальної відповідальності
Павло Вовк, суддя режиму Януковича, прокоментував конфлікт між Нацполіціей і адміністративними судами, які масово відновлюють поліцейських, що не пройшли переатестацію.
news-image

Як повідомляє «Є!», про глава окружного адмінсуду Києва в інтерв'ю Українським новинам заявив, що Хатію Деканоідзе потрібно притягнути до кримінальної відповідальності.

Щодо обов'язковості виконання рішення суду, яке виноситься ім'ям України, сказано в Конституції і в Кодексі адміністративного судочинства. Екс-заступника начальника головного слідчого управління Нацполіціі Григорія Мамку повернув на посаду Окружний адмінсуд Києва законно. Стаття 57 Закону "Про Національну поліцію" встановлює три підстави для атестації, але жодна з них не була встановлена у цій справі. Не маючи підстав для атестації вони також говорять "про тимчасове прийнятті в поліцію". Чудово! У законі ви знайдете, що можна "тимчасово" прийняти в поліцію? Ні. І що ж треба було робити суду? А у будь-якій європейській країні, куди ми рухаємося, заява, яку зробила Деканоідзе закінчилося б для чиновника мінімум відставкою, максимум - кримінальною відповідальністю", - зазначив Вовк.

Як відомо, до цього глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе різко розкритикувала на судові рішення про поновлення на посадах поліцейських.

Після коментаря судді поліцейська зазначила, що "не має наміру вступати в полеміку з цією людиною, якій українське суспільство вже винесло свій вердикт".

Читайте також: Суд не дозволив НАБУ перевірити діяльність «Укрнафти»