Події
6 травня 2016
Близько половини американців готові голосувати за Трампа, аби не виграла Клінтон - опитування
При цьому, 46% опитаних прихильників Клінтон голосуватимуть за неї лише через те, що вони не бажають бачити Трампа президентом США.
news-image

Близько половини жителів Сполучених Штатів мають намір голосувати за мільярдера Дональда Трампа на виборах президента США зовсім не тому, що вони поділяють його погляди, а з метою не допустити обрання екс-держсекретаря Хілларі Клінтон на пост глави Білого дому. Про це свідчать опубліковані результати опитування, проведеного агентством Reuters спільно з міжнародним соціологічним центром Ipsos, передає «Є!»

Так, майже 47% респондентів, які, за їхніми словами, мають намір віддати свій голос за Трампа, заявили, що вони підтримають бізнесмена, тому що не хочуть, щоб країну очолила демократка Клінтон. Лише близько 43% опитаних повідомили, що вони будуть голосувати за мільярдера, так як їм припадають до душі його політичні погляди. Близько 6% пояснили свій вибір тим, що їм просто подобається Трамп як особистість.
При цьому, 46% опитаних прихильників Клінтон голосуватимуть за неї в разі висунення остаточним кандидатом від демократів лише через те, що вони не бажають бачити Трампа президентом США. Лише 40% респондентів згодні з її політичною позицією. Через особистих якостей Клінтон її намір підтримати на виборах близько 11% учасників опитування.

Як повідомив агентству Reuters глава Центру політики при Університеті Вірджинії Ларрі Сабато, подібні результати опитування відображають "глибокий ідеологічний розкол в США, де люди починають з дедалі більшим побоюванням ставиться до представників протиборчої політичної партії".

За його словами, ці побоювання посилюються вже фактично неминучої перспективою того, що в підсумковий тур президентських виборів вийдуть такі абсолютно несхожі один на одного особистості, як Трамп і Клінтон.
Трамп після виходу з республіканської президентської гонки всіх своїх суперників фактично гарантував своє висунення кандидатом на виборах від своєї партії. Це повинно відбутися на національному з'їзді республіканців у Клівленді (штат Огайо) 18-21 липня.
Клінтон продовжує боротьбу зі своїм єдиним конкурентом-демократом - сенатором від штату Вермонт Берні Сандерсом. Однак, як відзначають експерти, за раунди первинних виборів в трохи більше 10 штатах і територій США сенатор, враховуючи серйозне лідерство Клінтон, фізично не зможе заручитися підтримкою необхідної кількості делегатів національного партійного з'їзду, який демократи проведуть 25-28 липня в Філадельфії (штат Пенсільванія).

Читайте також: У Каліфорнії тепер не продаватимуть сигарети особам молодше 21 року