У «Массандрі» хочуть заснувати міжнародний конкурс вина всупереч санкціям
На підприємстві вважають, що після скасування санкцій, "Массандра" буде "найпопулярнішою в світі".
news-image

Кримська виноробна компанія "Массандра" засновує міжнародний конкурс вина всупереч санкціям, повідомила інформагентству ТАРС гендиректор підприємства Яніна Павленко, передає «Є!»

Зараз ми проводимо конкурс на кращу назву для міжнародного конкурсу. Він буде заснований і буде щорічно проходити в Криму за правилами Міжнародної організації виноградарства і виноробства (МОВВ), - сказала вона.

Санкції, на думку Павленко, не завадять проведенню конкурсу.

Санкції, безумовно, накладають свій відбиток. На офіційному рівні є деяке ігнорування нас як підприємства. Але на рівні неформального спілкування з колегами, партнерами, і колишніми, і нинішніми, ніяких проблем немає, - уточнила гендиректор.

Більш того, "Массандра" розраховує на патронат МОВВ.

За словами Павленко, підприємство за останній час прийняло участь в декількох міжнародних виставках і отримало ряд нагород.

Ми нічого не втратили: ні в обсягах виробництва, ні в інших сферах. До того ж, на нашу радість, ми отримали безкоштовну рекламу у всьому світі. Думаю, як тільки санкції скасують,"Массандра" буде найпопулярнішою в світі без перебільшення, - додала Павленко.

Крім російського ринку "Массандра" освоює азіатський. У листопаді минулого року делегація підприємства взяла участь у виставці International Wine & Spirits Fair в Гонконзі, за підсумками якої було укладено кілька контрактів. Їх реалізацію затримали введені відразу після цього санкції США.

Платіжні системи все американські. Але зараз наші фахівці інтенсивно думають. Ми бачимо вже рішення цього питання. Думаю, в найближчий час відправимо контейнери в Південно-Східну Азію, - пояснила гендиректор.
Читайте також: У «Забороненому місті» в Пекіні випадково виявили артефакти XIV століття