Події
6 травня 2016
Екс-міністра Ставицького затримали в Ізраїлі, коли він хотів втекти до Росії - ЗМІ
Екс-міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький був затриманий в Ізраїлі при спробі вильоту до Російської Федерації.
news-image

Про це повідомили УНН власні джерела, пише «Є!».

Затримання здійснювалося співробітниками "Шабак" - служби безпеки Ізраїлю. Відомо, що колишній міністр Едуард Ставицький намагався вилетіти в Російську Федерацію як громадянин ізраїлю Розенберг Натан.

Після затримання в аеропорту Ізраїлю, у будинку Е.Ставицького були проведені обшуки, в ході яких було вилучено закордонні паспорти Е.Ставицького - Н.Розенберга, 400 тис. доларів США, 200 тис. євро, коштовності і годинник на загальну суму 500 тис. доларів США.

За інформацією співрозмовника, співробітники служби безпеки Ізраїлю проводили спецоперацію в рамках кримінальної справи проти Е.Ставицького-Н.Розенберга за фактом легалізації (відмивання) їм коштів і іншого майна, одержаних злочинним шляхом на території України. Таким чином, спецслужби Ізраїлю вважають достатніми докази неправомірних дій з боку Е.Ставицького, зібраних правоохоронними органами України.

Як раніше повідомлялось, Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю запит ГПУ про вручення повідомлення про підозру Е.Ставицького. У свою чергу, ізраїльська сторона в особі міністра юстиції запевнила в організації розгляду зазначеного клопотання в найкоротші терміни.

Нагадаємо, сьогодні 6 травня, в Солом'янському суді будуть намагатися закрити кримінальне провадження проти Е.Ставицького.

Читайте також: Генпрокуратура просить Ізраїль вручити підозру екс-міністру Ставицькому