Події
6 травня 2016
19-річний екстремал не зміг знайти вихід із зони ЧАЕС
Під час своєї небезпечної подорожі хлопчина заблукав у лісі та отримав травму правого коліна.
news-image

Як повідомили у поліції Київської області, 19-річний полтавчанин з травмою ноги упродовж ночі блукав неподалік міста Чорнобиль під лініями електропередач, передає «Є!»

Зателефонувати і попросити про допомогу одразу як загубився, він не міг, оскільки покриття мобільної мережі  на території  відчуження практично відсутнє.  

Цієї ночі, о 3.30 годині до Відділу поліції зони Чорнобильської АЕС надійшло телефонне повідомлення від оператора служби «102» про те, що в районі м. Чорнобиль, у напрямку відселеного села Корогод, заблукав невідомий чоловік та просить допомоги у працівників поліції. Тільки вранці, обстеживши територію, поліцейські виявили горе-«сталкера», - розповіли у поліції.

Юнак проник на територію зони відчуження поза контрольно-перепускними пунктами з метою екстремального туризму. Під час своєї небезпечної подорожі хлопчина заблукав у лісі, отримав травму правого коліна. Довго блукав, намагаючись додзвонитися з мобільного телефону.

Як тільки з’явилось стільникове покриття, він одразу набрав «102».  Тільки завдячуючи правоохоронцям, вдалося уникнути трагічних наслідків. Працівники поліції надали йому першу медичну допомогу та доставили до лікувального закладу.  

За порушення вимог режиму радіаційної безпеки у зоні радіаційного забруднення відносно молодого чоловіка поліцейські склали адміністративний протокол за статтею 46-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає штраф від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення.