Події
6 травня 2016
Мера-сепаратиста Дебальцевого оголосили в розшук
Прокуратура оголосила в розшук мера Дебальцевого (Донецька область) Володимира Проценка, якого звинувачували в сепаратизмі, але виправдав суд.
news-image
Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду Донецької області від 26 квітня, повідомляють «Є!» з посиланням на "Українські Новини".

У грудні-2015 Костянтинівський міський суд Донецької області визнав Проценко невинним і відпустив з-під варти. Прокуратура оскаржила це рішення, і в лютому поточного року Апеляційний суд Донецької області почав розглядати апеляцію.

На засідання 29 лютого і 15 березня підсудний не з'явився і не повідомив причини неявки. Суд зобов'язав Службу безпеки України примусово доставити Проценка на засідання 5 квітня. СБУ не змогла доставити Проценко на суд, оскільки за місцем реєстрації він був відсутній.

При цьому в матеріалах справи зазначено, що мер Дебальцевого як переселенець тимчасово проживає в Бахмуті.
СБУ заявляє, що місцезнаходження Проценка наразі невідоме.

У зв'язку з цим, прокуратура попросила суд оголосити Проценка в розшук і дозволити його затримання.
Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, 22 грудня 2015 року Костянтинівський міський суд Донецької області визнав невинним мера Дебальцевого Володимира Проценка в організації в місті сепаратистського референдуму, проведеного самопроголошеною "Донецькою народною республікою" 11 травня 2014 року. Мер звинувачувався в тому, що 5 травня 2014 року виніс на розгляд позачергової сесії міськради питання про виділення приміщень для проведення сепаратистського референдуму про надання статусу державної незалежності "ДНР". У суді Проценко свою провину не визнав.

Читайте також: Меру Попасної оголосили підозру через участь в організації «референдуму»