Світ
6 травня 2016
У Міноборони РФ прокоментували смертельну атаку на табір біженців у Сирії
У Сирії вважають, що це були російські літаки, однак керівництво Росії таку версію спростовує.
news-image

Російських літаків в цьому районі 4 і 5 травня не було - заявив 6 травня офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, повідомляють російські ЗМІ, пише «Є!».

"Ми уважно проаналізували дані об'єктивного контролю повітряного простору в цьому районі за 4 і 5 травня 2016 року. Польотів російських або інших літальних апаратів над Сармадой не було", - цитує Конашенкова РІА "Новости".

За версією Міноборони, табір був обстріляний з реактивних систем залпового вогню, які застосовує в цьому районі угруповання "Джебхат Ан-Нусра". 

На опублікованих в соціальних мережах фотографіях з постраждалого табору біженців "відсутні воронки від розривів авіаційних боєприпасів та інші ознаки нанесення авіаудару", додав Конашенков.

Представник міністерства підкреслив, що самого повідомлення про це ударі на сайті організації немає, "є тільки запис в Facebook без вказівки часу і дати".

Як зазначає телеканал Al Jazeera, в атакованому таборі проживали люди, які перебралися ближче до турецького кордону, тому що вважали, що тут безпечніше.

Тут атаку вважають авіаударами російських або сирійських літаків, проте сирійські військові спростували свою причетність до цієї події.

За даними ООН, в таборі загинуло щонайменше 30 осіб, ще 80 отримали поранення. Серед загиблих багато жінок і дітей. Десятки наметів були знищені або сильно пошкоджені.

Якщо ця атака на цивільний об'єкт був навмисним, "вона буде вважатися військовим злочином", зазначив заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен.

 

 

Читайте також: ООН закликає негайно розслідувати авіаудари по таборам біженців у Сирії