Світ
7 травня 2016
Три дні миру для Алеппо: перемир'я продовжено
Найближчі 72 години в сірійському місті Алеппо діятиме режим припинення вогню.
news-image

Тимчасове перемир'я в Алеппо продовжено ще на 3 доби з 00:01 суботи, а лінія зіткнень відкотилася далі на південь, повідомляє «Є!».

Пауза в бойових діях за Алеппо зумовлена міжнародним засудженням авіаударів по таборах для біженців у північних районах Сирії. Діючий режим та його союзник, Росія, відкидають звинувачення про причетність до цих ударів.

Москва заявляє, що перемир'я було продовжено, щоб не допустити погіршення ситуації. 

"Режим тиші в провінції Латакія і в місті Алеппо був продовжений з 00:01 (за місцевим часом) 7 травня (2200 GMT в п'ятницю) протягом 72 годин" - повідомило Міністерство оборони РФ.

Держдепартамент США підтвердив факт продовження перемир'я, але підкрелив необхідність повного припинення вогню в країні.

"Хоча ми підтримуємо таке рішення, наша головна мета – той момент, коли більше не доведеться рахувати години режиму тиші та досягнути припинення бойових дій по всій Сирії", - заявив Джон Кірбі, офіційний представник Держдепартаменту США.

Сирійське місто Алеппо є епіцентром протистоянь між режимом Асада та сирійськими опозиціонерами протягом останніх кількох тижнів.

Читайте також: США і Росія підписали угоду про перемир'я в Сирії