Суспільство
7 травня 2016
У Сумах припинилася декомунізація
Міський суд призупинив перейменування топонімів через позов.
news-image

Як передає «Є!», про це повідомила прес-служба офіційного порталу Судової влади України.

Зарічний міський районний суд 5 травня припинив розпорядження мера Сум щодо перейменування вулиць в рамках закону про декомунізацію. Причиною такого рішення став судовий позов депутата міської ради від "Опозиційного блока" Юрія Перепеки.

У своєму позові Перепека вимагає визнати розпорядження щодо перейменування топонімів у Сумах протиправним і недійсним. Також депутат вимагає стягнення моральної шкоди.

"Ухвалою від 05 травня 2016 року було задоволено клопотання позивача щодо забезпечення позову шляхом зупинення дії розпорядження Сумського міського голови № 43-Р "Про перейменування топонімів м. Суми" від 19.02.2016 року", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього суд зобов'язав Олександра Лисенка опублікувати оголошення з вимогами позивача й до 1 червня надати докази публікації.

"Цією ж ухвалою зобов’язано Сумського міського голову опублікувати оголошення з вимогами позивача щодо оскарження розпорядження Сумського міського голови № 43-Р від 19 лютого 2016 р. "Про перейменування топонімів м. Суми" та до 01 червня 2016 року надати суду докази опублікування", - зазначається у постанові.
Читайте також: На Закарпатті противляться декомунізації