Світ
9 травня 2016
Опублікована повна база даних «Панамських документів»
В Україні мешкає 165 власників офшорів.
news-image

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) в понеділок, 9 травня, оприлюднив повну базу даних "Панамських документів", в якій представлена ​​інформація про власників офшорних компаній з різних країн світу, повідомляє «Є!».

Для порівняння, згідно даних, 8995 власників офшорів - серед громадян Китаю, 4536 - серед громадян США, 920 - серед громадян Великобританії. Власників офшорів з України - 165. У Росії по цій базі налічується 2229 власників офшорів, а самих компаній - 7319.

На сайті проекту ICIJ Offshore Leaks Database можна знайти інформацію про більш 100 000 офшорних компаній. Після запуску пошуку по базі не оприлюднених документів з "Панамських матеріалів" не залишилося.

В акаунті консорціуму в YouTube викладена інструкція, яка пояснює, як користуватися базою даних.

Чоловік, який організував витік інформації про офшори, вперше пояснив свої мотиви 6 травня через німецьку газету Sueddeutsche Zeitung, сховавшись під псевдонімом Джон Доу. Він пояснив, що не співпрацює з жодною розвідкою світу і ніколи не працював на спецслужби. Джон Доу заявив, що вважає нинішній світоустрій несправедливим і вважає, що через офшори часто скоюються злочини і в цілому цей інститут використовується для того, щоб багаті багатіли на шкоду інтересам менш забезпечених.

Читайте також: У дружини одного з європейських президентів знайшовся офшор