Політика
10 травня 2016
Пєсков пояснив, чому Путін не привітав глав України і Грузії з 9 травня
Прес-секретар зазначив, що причина у відсутності діалогу між керівництвом Росії та керівництвом цих країн.
news-image

Президент Росії Володимир Путін привітав народи України і Грузії з річницею Перемоги, а не лідерів цих країн через відсутність діалогу з президентами Петром Порошенком і Георгієм Маргвелашвілі на належному рівні. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає «Є!»

Нагадаємо, 8 травня Путін направив привітання з 71-ю річницею Перемоги у Другій Світовій війні. Згідно з формулюванням повідомлення на сайті Кремля, він привітав лідерів Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південній Осетії, "а також громадян Грузії та України".

Ви знаєте, що відсутній на належному рівні, а у випадку з Грузією взагалі відсутній будь-який діалог між керівництвом Росії та керівництвом цих країн, - сказав Пєсков.

Пєсков підкреслив, що Росія "ніколи не була ініціатором тих негативних процесів  двосторонніх відносин, які мали місце", і завжди виступала за добрі відносини зі своїми сусідами.

При цьому президент неодноразово говорив, що кризові відносини на міждержавному рівні жодним чином не позначаються на добрих почуттях і традиціях щодо народів країн, які традиційно нам близькі - народи Грузії, України та інших країн. Саме тому привітання президента були адресовані народу, - уклав Пєсков.
Читайте також: Гайдар залишає посаду в Одеській ОДА