Світ
11 травня 2016
У Росії роботодавці можуть отримати контроль над мобільниками співробітників
InfoWatch запропонувала систему контролю розмов по стільникових телефонах в офісі.
news-image

Як стало відомо російському виданню"Комерсант", компанія InfoWatch розробила рішення, яке дозволить роботодавцям перехоплювати і аналізувати зміст розмов співробітників по їх мобільних телефонах, передає «Є!»

Компанія InfoWatch розробила рішення щодо захисту організацій від витоку даних, яке дозволить компаніям перехоплювати розмови співробітників по мобільних телефонах під час їх перебування в офісах. Такі дані підтвердила газеті "Коммерсант" гендиректор компанії Наталія Касперська.

Планується, що пристрій, встановлений в компанії, буде інтегровано з ядром мережі стільникового оператора, щоб воно стало довіреною базовою станцією оператора стільникового зв'язку. Потім ця базова станція буде перехоплювати голосовий трафік з мобільних телефонів, що знаходяться в зоні її дії. Замовникам буде рекомендована робота пристрою в режимі вибіркового контролю виключно корпоративних сім-карт. Дзвінки з інших сім-карт, що належать співробітникам або приходять в офіс компанії клієнтам і партнерам, будуть відкидатися пристроєм і переадресовані на стандартні базові станції стільникових операторів, - розповіла вона.

Мобільні телефони до останнього часу залишалися єдиним неконтрольованим каналом передачі інформації. Наталія Касперська уточнила, що в своєму новому рішенні компанія розглядає можливість використання декількох технологій розпізнавання мовлення.

Читати розшифровки переговорів, записані в офісах, буде машина, а не людина, тому використання системи не призведе до порушення конституційного права громадян на таємницю зв'язку, вважає Наталія Касперська.
Вона повідомила, що InfoWatch планує отримати "висновок відповідних органів про те, що дане рішення не є спецзасобом для отримання негласного доступу", а також сертифікат в Роскомнадзорі і домовитися з стільниковим оператором про використання GSM-частот.

Це все, що необхідно для юридично легітимного продажу даного обладнання, - запевнила вона.
Читайте також: Актриса Емма Уотсон потрапила в «панамське досьє»