Політика
11 травня 2016
У канцелярії Кемерона не хочуть коментувати причини скасування візиту Петра Порошенка
Напередодні стало відомо, що Президент України скасував робочий візит до Великої Британії через проблеми з голосуванням у парламенті.
news-image

У канцелярії прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона вважають за краще не коментувати причини скасування робочого візиту Президента України Петра Порошенка, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Я б насправді не стала коментувати це, тому що не ми скасували візит. І тому ми не можемо відповідати на питання з приводу мотивів, які були в українців, коли вони прийняли рішення щодо скасування, - сказали представниця канцелярії британського прем'єра.

Прес-служба Президента України напередодні повідомила, що Порошенко скасував робочий візит до Великої Британії через проблеми з голосуванням у парламенті.

Робочий візит президента Петра Порошенка до Великої Британії, який анонсувався на 11-12 травня, перенесено у зв'язку з ситуацією, що склалася навколо обрання нового генерального прокурора і несхваленням парламентом законів, необхідних для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, - йдеться в повідомленні.

У той же час, як відзначають деякі українські експерти, скасування поїздки українського Президента пов'язане з "панамським скандалом", який виявив наявність у нього офшорних компаній.

Планувалося, що Петро Порошенко візьме участь в антикорупційному самміті в Лондоні 11-12 травня.

Читайте також: Ігор Луценко заявив, що Порошенко не поїхав до Британії через офшорний скандал