Політика
11 травня 2016
Польський євродепутат: Нашим ворогом є Україна, а не Росія
Януш Корвін-Мікке вважає Росію союзником Польщі, а Україна, за його словами, є справжньою загрозою для поляків.
news-image

Відбулися зміни в геополітиці і тепер нашим ворогом є Україна, а не Росія. Росія, як ворог нашого ворога, є нашим союзником. Завдяки тому, що існує Росія, Україна, котра має територіальні претензії до польських східних земель, мусить 4/5 своїх військ тримати на сході. Це для нас добре». Про це заявив в ефірі телеканалу Polsat голова партії КОРВіН Януш Корвін-Мікке, відомий своїми постійними антиукраїнськими висловлюванням та проросійською риторикою, передає «Є!»

Мене вчать, що для Польщі надзвичайно важливою є незалежна Україна. Виникла незалежна Україна, незалежна Білорусь, незалежна Литва і змінилася геополітика, а політики висловлюються так, ніби не змінилася, – додав польський друг Путіна, який минулого року здійснив візит на окупований Росією Крим.

На думку польського політика, «Україна становить для Польщі реальну загрозу».

З Росією у нас немає жодних суперечностей. Росія не має жодних територіальних претензій до нас, – переконаний скандальний депутат.

Думки, що Росія не несе загрозу Польщі, дотримується ще один політик – Тадеуш Івінський із Союзу лівих демократів. Він вважає, що діючий міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський «висловлюється останнім часом досить ексцентрично». Так Івінський прокоментував слова очільника польської дипломатії під час форуму у Братиславі, під час якого Ващиковський ствердив, що «Росія становить екзистенційну загрозу».

Ващиковський сказав, що Росія становить значно більшу загрозу, ніж тероризм Ісламської держави, – нагадав Івінський.

Політик відзначив, що Росія озброюється, але слід пам’ятати, що вона «витрачає 70 млрд доларів на оборону щороку, а США 600 млрд доларів».

Івінський підкреслив також, що російська армія налічує 850 тис. солдатів, тоді як армія Китаю та Індії – 2 млн.

У Польщі дуже сильна русофобія, –важає Івінський.
НАТО зайняло Німецьку Демократичну Республіку, пізніше поглинуло Польщу, Чехію, Угорщину, далі Литву, Латвію, Естонію, Румунію, Болгарію. НАТО просувається все ближче до Москви. Червоні лапи НАТО простягаються також тепер і на Україну. Росія боїться, – підкреслив Корвін-Мікке.
Росія оточена валом американських баз. Навколо Америки російських баз немає, а навколо Росії є багато американських баз і військ НАТО, – додав польський друг Путіна.
Читайте також: Втомилися. Парубій достроково закрив засідання Ради.