Події
13 травня 2016
У Сирії під час вибуху загинув один із лідерів «Хезболли»
Повідомляється, що він міг загинути при авіаударі ізраїльських ВПС в районі лівано-сирійського кордону.
news-image

У ніч на 11 травня ВПС Ізраїлю завдали авіаудару в районі сирійсько-ліванського кордону, в результаті якого загинув один з командирів збройного крила «Хезболли» Мустафа Бадреддін. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву організації, пише «Є!».

У свою чергу, інше джерело повідомило, що Бадреддін загинув в результаті вибуху в передмісті Дамаска поблизу міжнародного аеропорту. При цьому причини вибуху не уточнюються.

Один з головних командирів« Хезболла »Мустафа Бадреддін загинув в результаті потужного вибуху в одному з штабів ліванського руху опору поруч з міжнародним аеропортом Дамаска, - цитує слова джерела РІА "Новини".

Офіційної реакції від Ізраїлю поки не послідувало.

Вважається, що 55-річний Бадреддін був «головою контррозвідки» «Хезболли» і другим обличчям угруповання після її лідера Хасана Насраллі. Його смерть є найбільшим ударом по організації з 2008 року, коли його попередник Імад Мугнія був убитий в Дамаску під час вибуху бомби.

Бадреддін, імовірно, фігурував серед осіб, обвинувачених в причетності до вбивства екс-прем'єра Лівану Рафіка Харірі. Звинувачення були висунуті Спеціальним судом по Лівану в 2011 році, але імена фігурантів офіційно не розголошувалися.

Читайте також: Син бін Ладена закликає бойовиків об’єднатися у Сирії