Резонанс
13 травня 2016
Новий скандал: Працівників метрополітену Києва відправляють відпочивати до окупованого Криму
Працівникам київського метрополітену цього літа пропонують відпочити в окупованому Росією Криму за безкоштовною путівкою.
news-image

Про це написала киянка Олена Юрчина в Facebook, передає «Є!» з посиланням на gazeta.ua.

Чоловік мій працює в київському метрополітені. Входить до профспілки. До 2014 року поїхати куди-небудь по профспілковій путівці було практично неможливо, оскільки найкраще і цікаве закінчувалося перед носом. Путівка для членів профспілки коштувала мінімально - 10 відсотків від повної вартості. До Криму пропонували путівки вихідного дня в с. Рибаче, в якийсь радянський пансіонат , - пише вона.

Жінка зазначила, що раніше пропонували путівки в Немирів, в Трускавець, в Моршин, для дітей до Болгарії. У цьому році - до окупованого Росією Крим.

Сьогодні прийшов злий. Зайшов до профспілки, а там йому відразу :"Не хочеш в Крим по путівці з'їздити. На два тижні. Безкоштовно. Оплачуєш тільки дорогу і особисті потреби. Проживання-харчування - безкоштовно" Як це? Що це? Він поставив ті ж питання. Відповіли, що метрополітен уклав договір на п'ять років. Члени профспілки київського метрополітену можуть безкоштовно користуватися цими послугами... - пише Олена.

Журналісти редакції «Є!» спробували розібратись в ситуації і зателефонували до Вільної профспілки працівників метрополітену, проте там відповіли, що нічого подібного не знають і путівки до Криму не надають. А на сторінці Об’єднаної профспілкової організації у списку закладів, де можуть проходити лікування працівники метро, санаторії Криму не  вказані.

У прес-службі метрополітену зазначили, що профспілка - це незалежна організація, і пообіцяли розібратися в ситуації.

Читайте також: Відсьогодні у Києві закрито станцію метро Вокзальна