Політика
15 травня 2016
Я викликаю в суд Гройсмана та Кличка, - Фірсов
Екс-нардеп викликає мера Києва та прем'єр-міністра України в якості свідків.
news-image

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Єгор Фірсов, передає «Є!».

Колишній нардеп від ББП викликає на завтрашній суд Володимира Гройсмана та Віталія Кличка як свідків.

На судовому засіданні, який почнеться 16 травня о 11:00 розглядатиметься судовий позов Фірсова щодо позбавлення його мандату. За словами екс-нардепа, Гройсман був причетний до цього.

"Гройсман "прославився" тим, що неодноразово порушував Регламент Верховної Ради. Так сталося і цього разу. Оголосивши про мій вихід з фракції БПП, Гройсман не зачитав моєї заяви. Причини, за якими це сталося, я пропоную екс-спікеру оголосити в судовому процесі й під присягою, - заявив Фірсов.

За словами колишнього народного депутата від БПП, Віталій Кличко вів засідання з'їзду, на якому його позбавили повноважень. На думку Єгора Фірсова, мер Києва може надати у суді протоколи з цього з'їзду.

"Я досі не бачив повного протоколу з'їзду. Самого мене чомусь туди не запросили. Так, я не був членом БПП, але тоді як в БПП могли приймати якісь рішення щодо мене? Ми не знаємо, чи був з'їзд повноважним приймати будь-які рішення, БПП ніяких документів не надає ні мені, ні суду. Це тільки частина питань, які виникають у мене, моїх юристів та у суддів. І відповісти на них може людина, яка вела з'їзд в той день, а це Віталій Кличко", - зазначив Єгор Фірсов.

Нагадаємо, що Єгор Фірсов два місяці тому подав позов на БПП та ЦВК з приводу позбавлення його депутатських повноважень.  

Читайте також: Луценко представлятиме обвинувачення по справі Януковича