Події
16 травня 2016
Бальчун повідомив, як переможе корупцію в «Укрзалізниці»
Для протидії корупції в "Укзалізниці" її новий керівник Войцех Бальчун намагатиметься створити всередині компанії прозорі процедури.
news-image
Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу", пише «Є!».
 
Я не гратимуся у прокурора, а намагатимуся створити фундамент під добре організовану компанію, яка діятиме у відповідності до певних відкритих процедур. Саме ці процедури викликатимуть зміни. Якщо я почну бігати із сокирою і кидатимуся на кожний випадок (корупції. - прим.ред.), то ми не зробимо жодних змін. Нам необхідно здійснювати системні зміни. В результаті ці зміни самі ліквідовуватимуть схильність до корупції, адже ризики будуть дуже високими через серйозні наслідки цих дій, - сказав він.

За словами Бальчуна, з іншого боку, зміни робитимуть реальними певні процеси, що будуть зменшувати простір для корупційних дій.

Звичайно, що кожний конкретний випадок корупції, який з'являтиметься, перевірятиметься відповідними структурами в компанії, і не лише в ній. Утім, я концентруватимуся на формуванні здорового фундаменту для функціонування фірми у майбутньому, - наголосив він.

Призначений Кабінетом міністрів новий керівник ПАТ "Українська залізниця" Войцех Бальчун вступив на свою посаду 16 травня.

Читайте також: Відсьогодні новий директор ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун приступив до роботи