Події
16 травня 2016
З декларації скандального мера Ірпеня зникли квартири і гроші
Родина мера Ірпеня Володимира Карплюка суттєво збідніла за останні 2 роки.
news-image

Про це свідчить декларація Карплюка за 2015 рік, повідомляє «Є!» з посиланням на Громадський рух "Чесно".

У декларації Карплюка, в якій у 2013 році значилось 67 квартир та понад 20 мільйонів гривень, а в 2014 – 23, наразі вказано лише 14 квартир, три будинки і менше 4 мільйонів гривень доходу.

Заробітна платня міського голови склала 76 тисяч 506 гривень, його дружини – менше 61 тисячі. На депозитах мерська сім'я отримала майже 200 тисяч.

Мільйони родина отримала завдяки нерухомості. ЗМІ пов'язують родину Карплюків із будівельною кампанією "Будрегіонінвест".

Згідно з декларацією, меру Ірпеня належить 3 житлових будинки і 7 квартир, ще 7 квартир записані на дружину.

Землі у порівнянні з 2014 роком теж стало менше: з 7,3 га залишилося 5,5 га.

Виручені кошти подружжя зберігає в "ОТП Банку". На рахунках в обох дещо менше 2,5 мільйона гривень.

Дружина вклала гроші в статутний фонд ТОВ "Байкар" та ТОВ "Піар Лайн".

ТОВ "Піар Лайн" – фірма дружини Карплюка, до якої також входить і Наталія Лисаченко, яка була довіреною особою кума Каплюка – кандидата в нардепи Анатолія Федорука на виборах 2014 року.

Щодо автівок, то до мотоциклу BMW K 1600, KIA CEED та ВАЗ 21099 додалася Аudi Q7 2008 року випуску. Її записали на дружину.

Як відомо, раніше "Радіо Свобода" повідомляло про те, що міський голова Карплюк міг ухилятися від сплати податків під час продажу квартир, мінімалізуючи вартість квартири в офіційних документах.

Після сюжету програми "Схеми" одного з активістів, чия дружина давала інтерв'ю, побили невідомі, яких правоохоронці досі не знайшли й не притягнули до відповідальності.

Читайте також: Мер Ірпеня "засвітив" у декларації 67 квартир