Події
17 травня 2016
У Росії підготували петиції для перегляду результатів «Євробачення-2016»
Росіяни закликають переглянути підсумки "Євробачення".
news-image

На їхню думку, результати конкурсу несправедливі і повинні бути скасовані. У мережі опубліковані відразу дві петиції, повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Англомовну петицію вже підтримали майже 20 тисяч осіб. Якщо незадоволених буде 25 тисяч, то, за правилами збору підписів, прохання направлять організаторам вокального турніру.

Автори російської версії документа - шанувальники творчості Сергія Лазарєва, який зайняв у Стокгольмі третє місце. Російські фанати вимагають ще й притягнути до відповідальності суддів, які, на їхню думку, навмисно занизили оцінки артисту.

Російські виданням наголошують, що Лазарєв став абсолютним переможцем за підсумками глядацького голосування. 12 максимальних балів віддали за нього 9 країн, включно з Україною, яка зайняла в підсумку 1-е місце. Ще 20 держав присудили російському співакові 10 і 8 балів. І зовсім інші уподобання виявилися у професійного журі, яке віддало нашому виконавцю лише 5-е місце. Кращу оцінку поставили йому лише Азербайджан, Кіпр, Білорусія і Греція.

Проте від музичних експертів 21-й однієї країни Сергію Лазарєву взагалі не дісталося жодного бала.

Після фіналу "Євробачення" спливли і відверті помилки в голосуванні. Так, представники датського журі зізналися, що заплуталися в системі виставлення оцінок і помилково виставили Джамалі 12 балів.

Читайте також: Пристрасті навколо Джамали: оригінал та переклад пісні 1944