Події
17 травня 2016
Мер Ірпеня і депутати Коцюбинського зігнали людей під ВР для захисту власних інтересів
Верховна Рада достроково припинила повноваження Коцюбинської селищної ради (Київська область), що викликало хвилю псевдогромадських протестів.
news-image

На брифінгу у ВР депутати від БПП Ольга Червакова і Мустафа Найєм пояснили причину мітингу під стінами Ради, передає кореспондент «Є!».

Вони пояснили, що це мітинг прихильників партії "Нові обличчя" скандального мера Ірпеня Володимира Карплюка, а також депутатів з селища Коцюбинського, яких було розпущено.

Ці люди вимагають фактично припинення наведення ладу, яке розпочала Верховна рада, - підкреслила Червакова.

Вона також нагадала, що 8 квітня депутати Коцюбинської селищної ради у незаконний спосіб змістили голову селищної ради Ольгу Матюшину, а потім захопили приміщення і печатку. З цього приводу прокуратура порушила кримінальні справи. 13 травня нацполіцією був проведений обшук у будівлі селищної ради Коцюбинського.

Це викликало шалений опір з боку Карплюка і його прибічників. Зараз на нацполіцію чиниться шалений тиск, відбуваються незаконні дії. Мер Ірпеня намагається зупитини слідство, вимагає відсторонення слідчого, - повідомила нардеп.

Підтримав свою колегу й Мустафа Найєм, який наголосив, що під приводом громадської активності йде лобіювання інтересів групи можновладців.

Це смішно! Нам видають нібито громадську активність, а насправді це прихильники конкретної партії і конкретної людини в селищній раді, яких розпустила ВР. Зараз відбувається політичний тиск на нацполіцію. Я вдячний нацполіції і Хатії Деканоїдзе, що вони підтримали це розслідування... Зараз проводиться лише слідство, і це вже викликає обурення тих людей, яких розпустили, - зауважив нардеп.

Він також повідомив, що вже зібрано 1200 підписів людей, які підтримали розслідування в Коцюбинській селищній раді, а скоро вже будуть й результати розслідування.

Депутати також закликали підтримати громаду Коцюбинського, щоб в ньому відбулися демократичні вибори 17 липня.

 

Читайте також: З декларації скандального мера Ірпеня зникли квартири і гроші