Джамала є й залишається переможницею «Євробачення», - організатори конкурсу
Європейський мовний союз не буде переглядати результати голосування.
news-image

Про це організатори "Євробачення" заявили на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці, передає «Є!».

Сьогодні Європейський мовний союз відповів на петицію, в якій висловлювалася недовіра з приводу перемоги Джамали та пропонувалося переглянути результати голосування ще раз. Організатори конкурсу відмовили автору петиції Артуру Оганесяну з Єревана.

Як зазначається у повідомленні, Джамала виграла конкурс абсолютно легітимно. За австралійську співачку Дамі Ім та російського виконавця Сергія Лазарєва проголосувало багато телеглядачів, однак за підсумками голосів від суддів та глядачів найвищу кількість балів набрала учасниця від України. За словами організаторів, хоча Ім та Лазарєв дуже добре виступили, Джамала виграла конкурс завдяки видатному виконанню емоційної пісні, яка розповідає особисту історію.

"Україна є й залишиться переможницею "Євробачення" 2016 року. Чи згодні ви з цим, чи не згодні, ми закликаємо всіх, хто підписав цю петицію, прийняти результат, який відповідає правилам, та продовжити конструктивний діалог щодо шляхів подальшого зміцнення й вдосконалення "Євробачення", - зазначається у повідомленні.
Читайте також: Пристрасті навколо Джамали: оригінал та переклад пісні 1944