Світ
17 травня 2016
Греція почала будівництво газопроводу в обхід Росії
Азербайджанський газ буде у такий спосіб поставлятися в Італію.
news-image

У грецькому місті Салоніки 17 травня пройшла офіційна церемонія початку будівництва Трансадріатичного газопроводу, за допомогою якого азербайджанський газ буде поставлятися в Італію. Проект планується завершити до 2020 року, передає агентство Reuters, пише «Є!».

Під час офіційної частини церемонії прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас заявив, що ТАГ дозволить створити 8 тисяч робочих місць в країні, в якій рівень безробіття знаходиться на близькій до критичної позначки в 24%. Крім Ціпрас в Салоніках також був присутній і комісар ЄС з питань енергетичного союзу Марош Шевчович.

Протяжність ТАГ від грецько-турецького кордону до південної Італії становить 878 км і включає в себе 105-кілометрову ділянку під Адріатичним морем. Передбачувана потужність трубопроводу повинна скласти 10 млрд кубометрів на рік.

Трансадріатичний газопровід - це європейський фрагмент так званого Південного газового коридору, системи існуючих і споруджуваних газопроводів, яка після модернізації повинна зв'язати ЄС через держави Кавказу з регіоном Каспію в обхід Росії.

Читайте також: «Газпром» буде постачати газ по дну Чорного моря