Світ
17 травня 2016
Російські козаки розповіли свою версію нападу на опозиціонера Навального
У козацькому товаристві заявили, що вони не мають до інциденту жодного стосунку.
news-image

У Анапском районному козацькому товаристві заявили, що люди, які напали на російських опозиціонерів в аеропорту, не є козаками. Про це повідомляє російський ресурс РБК, передає «Є!».

Козаки запевнили, що вони намагалися врятувати жертв нападу, тому й потрапили в об'єктиви телекамер. Один із ватажків козаків Іван Петров наголосив, що Навального та його супутників зустрічали в аеропорту люди у камуфляжній формі. Саме вони й здійснили напад на опозиціонера.

«Ті, хто напав на Навального і його оточення, не є козаками. Поліція їх зараз шукає», - підкреслив Петров.

Козачий отаман наголосив, що його колеги були вдягнені у чорну форму дружинників й розтягували учасників бійки. За його словами, коли на площі перед аеропортом почали збиратися люди в камуфляжі, командир дружини подзвонив отаману, і отаман дав команду посилити дружинників.

Козак, який представився Дмитром Слабодой, заявив Reuters, що початковий план був лише облити Навального молоком, а зіткнення почалися після того, як один із співробітників штовхнув старого козака.

Нагадаємо, в аеропорту російського міста Анапа скоєно напад на опозиціонера Олексія Навального і співробітників Фонду по боротьбі з корупцією.

Читайте також: У мережі з'явилося відео жорстокого нападу на Навального (ВІДЕО)