«Євробачення» повинне повернутися до правил 1956 року, - Лоза
Російський музикант підвів підсумки цьогорічного конкурсу.
news-image

Про це Юрій Лоза написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «Є!».

За словами співака, Росії варто вимагати від організаторів конкурсу повернення до початкових постулатів, що були сформульовані у 1956 році.

"Там говорилося, що основна його ("Євробачення") ідея - показати багатогранність Європи, дати можливість кожній країні познайомити материкових сусідів зі своєю пісенною культурою та стати трішки ближче й зрозуміліше іншим жителям Старого Світу. Всі повинні були співати рідною мовою, а в самих піснях не повинно було бути й натяку на політику, щоб ненароком не зачепити чиїсь почуття, - зазначив Лоза.

На думку виконавця, якщо ці вимоги не будуть задоволені, то Росії варто ввічливо віддалитися та перестати "платити за популяризацію цього британського междусобойчика". Окрім цього музикант прокоментував результати цьогорічного пісенного конкурсу.

"А підсумки... Все як завжди: а) Європа отримала новий "хіт" від переможця, який ніхто не буде ані слухати, ані переспівувати; б) Україна отримала переможця, якого в черговий раз ніхто не пустить до єврозірок; в) ми отримали чергову ідіотську багатогодинну істерику на каналі "Росія 1"; г) наша рідна російська культура не отримала нічого. Та й не могла нічого отримати навіть у разі так званої перемоги", - заявив Юрій Лоза.
Читайте також: Пристрасті навколо Джамали: оригінал та переклад пісні 1944