Спорт
18 травня 2016
МОК: Усіх російських спортсменів можуть не допустити до Олімпійських Ігор-2016
Участь росіян змаганнях в Ріо-де-Жанейро залежить від результатів розслідування WADA
news-image

Про це сказав президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, передає «Є!» з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Усі російські спортсмени можуть бути відсторонені від участі в Олімпійських Іграх 2016 в Ріо-де-Жанейро, якщо всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) доведе, системне вживання допінгу в РФ. Такий результат подій не виключає президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах.

Якщо будуть знайдені докази існування організованої та всеосяжної допінговою системи, яка зачіпає кілька видів спорту, то міжнародні федерації та МОК повинні прийняти непросте рішення про колективну та індивідуальну відповідальність, - передає слова Баха німецьке видання.

Нагадаємо, що міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій вже заборонила збірній Росії з легкої атлетики виступати на Олімпійських іграх 2016 року.

Нагадаємо, скандал з можливим застосуванням російськими спортсменами заборонених препаратів, зокрема мельдоній, триває з березня цього року. Раніше Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) повідомило, що з 1 січня заборонений препарат мельдоній знайдений в 150 допінг-пробах російських спортсменів. У їх числі тенісистка Марія Шарапова, плавчиха Юлія Єфімова, ковзаняр Павло Куліжніков. Незабаром Куліжніков був реабілітований разом з рядом інших спортсменів.

Пізніше було прийнято рішення про те, що зміст менше 1 мкг мельдоній в допінг-пробі спортсмена, зданої до 1 березня 2016 року, є допустимим показником.

Однак було також оголошено, що при цьому рішення про тимчасову дискваліфікацію спортсменів або її зняття залишається за міжнародною федерацією.

Читайте також: У Німеччині виступили проти участі РФ в Олімпіаді