Політика
18 травня 2016
Порошенко хоче надати кримським татарам національну автономію
Президент пообіцяв створити на півострові національну автономію кримських татар із гарантуванням рівних прав усім національностям.
news-image

Як повідомляє «Є!», Петро Порошенко заявив, що збирається ініціювати зміни до Конституції України щодо створення в Криму національної автономії кримських татар.

Україна, світ не повинні допустити, аби трагедія кримськотатарського народу повторилася знов, - сказав президент під час виступу з нагоди 72 річниці депортації кримських татар із Криму. - Перед нашими партнерами ми вже порушили питання щодо не лише продовження, але й посилення санкцій проти Росії та її маріонеток у Криму у зв’язку з погіршенням ситуації з правами та свободами наших громадян".

За словами президента, задача українців - захистити кримськотатарський народ та його Батьківщину в Криму.

Із запізненням усвідомлюємо необхідність створення в Криму національної автономії кримських татар із повним, зрозуміло, гарантуванням рівних прав і свобод етнічних українців, росіян та інших етносів півострова, – сказав Порошенко. - Ми зобов’язані розпочати в парламенті України процес внесення змін та доповнень до розділу X Конституції України – "Автономна Республіка Крим", які повною мірою витікали б з невід’ємного права кримських татар на самовизначення у складі суверенної і незалежної Української держави".
Читайте також: Кіберзлочинці викрали понад 5 млн грн з банкоматів (ВІДЕО)