Світ
19 травня 2016
Росіяни побачили расизм у «Грі престолів»
Серіал перевірять на приховані елементи расизму.
news-image

Депутат законодавчих зборів Ленінградської області Володимир Пєтров (ЄР) попросив Роскомнадзор і міністерство культури Росії перевірити, чи не містять сцени серіалу "Гра престолів" з білої королевою прихованих елементів расизму, повідомляє «Є!».

"На мою адресу надійшло кілька звернень від громадян, які запевняють, що цей серіал, в якійсь завуальованій формі, пропагує расистські ідеї. Я подивився кілька сцен з нього - про якусь білу королеву, яка силою захоплює владу в містах і спалює опозицію в сараях і на площах. Те, що я побачив, мені не зовсім сподобалося ", - сказав він.

За сюжетом серіалу, змушена тікати з рідної країни спадкоємиця королівського роду, Дайнеріс, виросла в східних країнах, а потім зуміла захопити владу в трьох потужних рабовласницьких містах. Звільнивши рабів, вона виявилася втягнутою в конфлікт із місцевою аристократією, і це регулярно виливається в криваві сутички. Місцевих жителів - і союзників Дайнеріс, і її супротивників - грають актори зі смаглявою шкірою, сама Дайнеріс - бліда дівчина зі срібними волоссям.

За словами депутата, сюжет "переслідує ідею переваги білої аристократії над місцевим населенням за принципом походження та кольору шкіри. Жертви, котрі піддаються спаленню - це персонажі з темною шкірою".

 Петров вважає, що расистські ідеї можуть подаватись публіці "в зміненому алегоричному вигляді, що не робить їх менш жахливими".

Парламентарій просить федеральне Мінкультури і Роскомнадзор уважно вивчити зміст серіалу і винести експертний висновок. Крім цього, Петров жадає роз'яснень від творців серіалу.

Читайте також: У мережі з'явилися кадри нового епізоду «Гри престолів»