Події
20 травня 2016
Стара комуністка «замінувала» шість станцій метро Харкова (ФОТО)
Таким чином жінка протестувала проти декомунізації міста.
news-image

СБУ і поліція затримали жінку, яка 16 травня повідомила про «замінування» шести станцій харківського метро, які підлягають перейменуванню в рамках декомунізації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, пише «Є!».

Менш ніж за добу співробітники спецслужби встановили і затримали анонімного терориста. Ним виявилася 62-річна мешканка Харкова, прихильниця комуністичної ідеології, активна учасниця протестних акцій Антимайдану. Свою провину зловмисниця визнала, пояснивши повідомлення «протестом» проти перейменування станцій, – йдеться у повідомленні.

Наразі порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі терміном від 2 до 6 років. Жінці доведеться також компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від її дій.

Нагадаємо, 16 травня черговому метрополітену подзвонили і повідомили про замінування станції метро «Майдан Конституції» (колишня станція «Радянська», перейменована восени минулого року за законом про декомунізацію). Через деякий час надійшов новий виклик, той самий анонім погрожував підірвати ще п’ять станцій метро, які підлягають перейменуванню.

У годину пік правоохоронці і співробітники метрополітену евакуювали майже 9 тисяч пасажирів, вибухівку в результаті не знайшли.

Як повідомляють місцеві видання, 18 травня голова Харківської обладміністрації Ігор Райнін підписав розпорядження про перейменування об’єктів топоніміки Харкова, зокрема, п’яти станцій метро.

Таким чином, в місті в рамках декомунізації перейменували 5 станцій метро: «Маршала Жукова» матиме назву «Палац спорту», «Площа Повстання» – «Захисників України», «Пролетарська» – «Індустріальна», «Радянської армії» – «Армійська», а «Метробудівників імені Ващенка» – «Метробудівників».

Читайте також: У Дніпропетровську була затримана жінка, яка збрехала про мінування