Вчені визначили, яка нація найдопитливіша
Виявляється, цікавість теж буває різною.
news-image

Знання перетворилися в задоволення - до такого висновку прийшли фахівці Discovery Networks в ході свого нового масштабного дослідження «Епоха цікавості», проведеного серед жителів семи країн Європи, Азії та Африки, повідомляє «Є!» із посиланням на Голос.ua.

В онлайн-опитуванні брали участь 2100 осіб у віці від 16 до 55 років з Німеччини, Польщі, Румунії, Саудівської Аравії, Туреччини і Південної Африки і країн СНД, які серед іншого дивляться контент, заснований на реальних подіях.

Існує 5 різних видів цікавості, які допомагають нам зорієнтуватися у великій кількості інформації та засвоїти її.
Ці п'ять видів:
"Збір фактів" - пошук знань заради знань;
"Дзвінок другу" - звернення до друга або навіть незнайомця, який може запропонувати більше відтінків сенсу або кращий контекст в процесі пошуку відповіді;
"Час на роздуми" - перегляд вже відомої інформації;
"Дослідження світу" - найкращі знання ми отримуємо з власного досвіду дослідження світу;
"Кроляча нора" - добувати все більше і більше знань на конкретну тему, перетворюючи інтерес в пристрасть, хобі або навіть професію.

У різних країнах - різний підхід до цікавості та знань. Представники всіх країн, що брали участь в дослідженні, вкрай зацікавлені в пошуку нової інформації, але національність і місцева культура впливають на спосіб пошуку і сприйняття власного рівня знань.
Національність та місцева культура дуже сильно впливає на теми, якими людина цікавиться, а також на модель поведінки аудиторії.

Жителям СНД цікаві короткі факти, їх захоплюють експерти. Вони вважають, що володіють хорошим рівнем загальних знань (вид "Збір фактів").

Жителі Саудівської Аравії, Туреччини і ПАР хочуть дізнаватися нове кожен день, і краще за все в групі (вид цікавості - "Дзвінок другу").

Німцям в меншій мірі подобається відкривати нове разом з іншими, вони вважають за краще спускатися в "кролячу нору" в пошуках інформації (вид цікавості - "Кролячі нори").

Румуни використовують всі види цікавості в рівній мірі, їм найбільше подобається дізнаватися нові і цікаві речі.

Поляки - найвпевненіші в собі. Тільки 20% з них повідомили, що це нормально, якщо вони чогось не знають, тому що вони завжди можуть знайти потрібне в інтернеті. Вони самі досліджують і вивчають речі, можливо, час від часу забуваючи про те, що треба відпочити - серед них найменш популярний тип цікавості "Час на роздуми".

Читайте також: Зберігайте спокій та вірте у ПРО, - радять ізраїльські вчені