Політика
21 травня 2016
Касько звернувся до Луценка щодо скасування повідомлення про підозру
Колишній заступник генерального прокурора вважає його незаконним.
news-image

Про це екс-заступник генпрокурора написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «Є!».

16 травня Віталій Касько подав Юрію Луценко офіційне клопотання щодо скасування повідомлення про підозру від 8 квітня на основі її незаконності. На даний момент з боку Луценка не було жодної реакції.

"Минув вже тиждень (тоді як КПК відводить 3 дні для відповіді на таке клопотання), але ми й досі не дочекалися від новопризначеного Генерального прокурора жодної реакції. Тому змушені звертатися до нового очільника ГПУ публічно і все ще сподіваємось, що він не має на меті продовжити відомі всім "замовні справи" свого попередника", - заявив Касько.

За словами Віталія Каська, процедура вручення повідомлення була незаконною. Як зазначив екс-заступник генпрокурора, були порушені вимоги закону щодо вручення повідомлення про підозру у день її складення, а також вимоги про здійснення цих дій спеціальним суб'єктом - генпрокурором чи його заступником (через статус адвоката).

Нагадаємо, що 10 травня після звільнення з посади заступника генпрокурора Шокіна Віталій Касько отримав повідомлення про підозру від ГПУ.

Читайте також: Касько став членом правління антикорупційної компанії