Суспільство
21 травня 2016
Вакарчук запропонував ввести в Україні подвійне громадянство
Лідер "Океану Ельзи" придумав спосіб, який вирішить проблеми нового закону нашої держави.
news-image

Про це Святослав Вакарчук написав у своїй колонці у виданні Новое Время, передає «Є!»

На думку відомого українського співака, багато реформаторів не можуть працювати в уряді України через закон про подвійне громадянство. Музикант запропонував виправити це.

"Механізм простий: ухвалюється закон, що дозволяє в межах двосторонньої угоди з іншими державами отримувати їхнє громадянство. Якщо відповідного договору немає, то й друге громадянство заборонене. При цьому виключити подібні угоди з тими, з ким у нас є територіальні суперечки або політико-правові конфлікти", - заявив Вакарчук.

За словами лідера гурту "Океан Ельзи", цей механізм дозволить багатьом талановитим людям з інших країн світу та вихідцям з України працювати тут без зміни паспорта. Окрім цього Святослав Вакарчук пояснив, як бути з країнами, що не мають таких домовленостей.

"А щодо країн, з якими таких домовленостей не буде, я запропонував би посилити відповідальність за отримання їхнього громадянства. Для пересічних громадян можна передбачити серйозні штрафи або адміністративні покарання, для чиновників — кримінальну відповідальність. Таким чином, гадаю, ми зможемо все врегулювати", - зазначив Вакарчук.
Читайте також: Кримський татарин перерізав собі горло, щоб не приймати російське громадянство