Uber почав тестувати власний безпілотний автомобіль
В американському Піттсбурзі почалися тести автономного автомобіля на базі американського седана Ford Fusion.
news-image

Під час випробувань прототипу під назвою Uber ATC фахівці компанії будуть збирати різні дані про поведінку автомобіля, а також вивчати можливості безпілотника, пояснює Uber в своєму офіційному повідомленні, передає «Є!».

Автомобіль Uber ATC оснащений цілою низкою радарів, лазерних сканерів і камер високого дозволу, завдяки яким система розпізнає місцевість і навколишні об'єкти. Машина розганяється, гальмує, повертає кермо і виконує ряд основних функцій самостійно. Під час випробувань в автомобілі знаходиться реальний водій, який в будь-який момент може втрутитися в управління. У разі позаштатної ситуації Uber ATC переходить в ручний режим і передає управління водієві, про що повідомляє сигналом клаксона.

Тести на дорогах загального користування надзвичайно важливі для розвитку безпілотних автомобілів, кажуть в Uber. У компанії впевнені, що автономні машини можуть врятувати життя мільйонів людей від загибелі в ДТП, а також поліпшити якість життя людей по всьому світу. У Uber розраховують, що за допомогою безпілотників пересування на автомобілі може стати вкрай простим, доступним і надійним.

Раніше Uber оголосив про плани переконати жителів США відмовитися від особистого транспорту на користь власного сервісу за рахунок вигідних тарифів для тих, у кого є нерухомість в певних житлових комплексах.

Читайте також: Кличко анонсував можливість початку роботи у Києві сервісу таксі Uber