Вчені з'ясували, як жир викликає хвороби в інших частинах тіла
Вчені скористалися тим, що приблизно дві третини «учасників» цього проекту страждали від ожиріння.
news-image

Набір зайвих кілограмів призводить до розвитку запалення в усіх органах тіла і порушень в роботі гормонів, що призводить до розвитку раку, хвороб серця, інсультів і проблем з кістками, заявили медики, які виступали на конференції Європейського товариства людської генетики в Барселоні, передає «Є!».

"Отримані нами результати показують, що ожиріння дійсно є системною проблемою для всього організму, що особливо проявляється в тому, які системні запальні процеси воно викликає. Що цікаво, воно впливає на кожен тип тканини по-різному, викликаючи абсолютно різні зміни в їх роботі" , - заявила Тару Тукіяйнен (Taru Tukiainen) з Інституту молекулярної медицини в Гельсінкі (Фінляндія).

Тукіяйнен і її колеги прийшли до такого висновку завдяки унікальному дослідженню, яке їм вдалося провести, отримавши доступ до бази даних GTEx. Вона містить в собі інформацію по активності генів у всіх тканинах тіла, в тому числі і мозку, у 30 тисяч чоловіків і жінок, недавно померлих і пожертвували своє тіло на благо науки.

Читайте також: Дайвери випадково знайшли рідкісні античні статуї (фото)