У Римі пройшла закрита прем'єра «Травіати» в постановці Копполи з костюмами від Валентино
Вистава обійшлася Римській опері в € 1,8 млн.
news-image

У Римській опері відбувся перший передпрем'єрний показ "Травіати" Джузеппе Верді в постановці американського режисера і сценариста Софії Копполи, передає «Є!»
Для молодої, але вже визнаної і удостоєної різних нагород, включаючи "Оскара" (за сценарій), Софії Копполи ця постановка стала дебютом на оперній сцені, і досить вдалим. Коппола зберегла звичну класичну форму опери, написаної в 1853 році.

Елегантні і мінімалістські декорації передають атмосферу епохи багато в чому автобіографічного роману Олександра Дюма-сина «Дама з камеліями", за мотивами якого написано лібрето опери про нещасливе кохання паризької куртизанки Віолетти Валері і небагатого аристократа Альфреда Жермона.
Особливої ​​похвали критики удостоївся оркестр під керівництвом італійського диригента Жадер Біньямін. Музика Верді в його виконанні надзвичайно гармоніювала з голосами головних героїв - сопрано Франчески Дотто і тенора Антоніо Полі, а також співом хору.

Зрозуміло, не менш важливими, ніж виконавці, були костюми, виконані спеціально для цієї постановки "Травіати" знаменитим модельєром Валентино Гаравані. Він особисто створював образ Віолетти, яка з'являється в першому акті в ефектній чорній сукні з темно-зеленим шлейфом, а в третьому акті на балу в будинку Флори - в чудовій червоній - фірмовому кольорі Валентино.
У залі на гала-вечорі, зібралися політики, міністри, актори, зірки шоу-бізнесу. Найбільш вишукані дами були в червоному - від Валентино. У партері сиділи актриси Кіра Найтлі, Моніка Беллуччі, Сандра Сандреллі, в одній з лож був помічений режисер Бернардо Бертолуччі. Була присутня вся сім'я Копполи - в Рим підтримати дочку приїхав Френсіс Форд Коппола, чоловік Софії французький музикант Томас Марс і одна з двох їхніх дочок. Зрозуміло, головним героєм вечора став 84-річний Валентино.
Одна з найяскравіших вистав сезону обійшлася Римській опері в € 1,8 млн.
Перший прем'єрний показ для широкої публіки відбудеться 24 травня. Потім "Травіату" даватимуть ще 14 разів - до 30 червня.

Читайте також: Польську бібліотеку визнано найкрасивішою у світі (фото)