Події
23 травня 2016
Росія перекине до Криму 10 бойових літаків
Перекидання літаків відбудеться під виглядом проведення на півострові конкурсу "Армійських міжнародних ігор".
news-image

Росія перекине до Криму десять екіпажів винищувальної і фронтової авіації Західного військового округу на літаках МіГ-29СМТ і Су-34, повідомляє «Є!» з посиланням на "Інтерфакс".

Перебазування команд винищувальної, бомбардувальної, армійської і штурмової авіації Західного військового округу завершиться протягом 72 годин. Команди винищувальної і фронтової авіації ЗВО здійснять перебазування військової техніки на відстань понад тисячі кілометрів без дозаправки в повітрі за 70 хвилин, - йдеться в повідомленні прес- служби ЗВО.


Перекидання проходить в рамках Всеармійського етапу конкурсу Авіадартс "Армійських міжнародних ігор 2016".

Раніше повідомлялося, що Росія має намір відновити радіолокаційну станцію системи попередження про ракетний напад під Севастополем.

12 травня американські військові відкрили в Румунії наземну базу протиповітряної оборони для перехоплення балістичних ракет.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що база США в Румунії не оборонна система, а частина американського ядерного стратегічного потенціалу, винесена на периферію. Він також заявив, що Росія змушена думати про те, як лікувати загрози для національної безпеки країни від розгортання в Європі системи ПРО НАТО.

Нагадаємо, в кінці минулого місяця США направили новітні винищувачі F-22 в Румунію і Литву.

Читайте також: НАТО буде зміцнювати східний фланнг у відповідь на політику Росії