Події
23 травня 2016
«Стид який!» - Москаль прокоментував контрабанду цигарок співпробітниками українського посольства
У листі, який надав водій митникам, було написано, що мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж.
news-image

Як повідомляла «Є!», у суботу на кордоні з Угорщиною було затримано мікроавтобус, завантажений сигаретами. Майже шість тисяч блоків сигарет контрабандою намагалися вивезти в Угорщину, як дипломатичний вантаж. Цей випадок прокоментував на сторінці у Фейсбуці очільник Закарпаття Геннадій Москаль.

Мікрик (мікроавтобус - ред.) із дипломатичними номерами, за кермом – такий собі Сергій Ліщишин (киянин, чоловік першого секретаря Посольства України в Словаччині пані Оксани Ліщишин). При перетині кордону показав дипломатичний паспорт і підписаного дружиною листа Посольства України про те, що з 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж, тому не підлягає контролю відповідно до Віденської конвенції! Службовий собака не вміє читати дипломатичну пошту, тому подав сигнал, що в салоні сигарети, - написав Москаль.

Він зазначив, що коли митники почали наполягати на огляді, водій влаштував скандал, а потім намагався ганебно втекти.

І сміх, і сльози… Затримали його, знайшли сигарети, все вилучили, склали протокол… Зараз МЗС розбирається зі своїми працівниками, але ж стид який! Це дипломати як-не-як, еліта, бомонд! Ех, на Закарпатті сигарети навіть столичну еліту перетворюють на бариг і рядових контрабандистів… - підсумував ганебний випадок Геннадій Москаль.
Читайте також: Українське посольство погоріло на контрабанді цигарок (ФОТО)