Київ
23 травня 2016
У Кличка обіцяють створити компанію-конкурента для «Київенерго» Ахметова
Столична влада має намір вивести на ринок теплової енергії Києва власне комунальне підприємство (КП) "Київтеплоенерго".
news-image

Про це завив заступник голови Київміськдержадміністрації Петро Пантелєєв, передає «Є!» з посиланням на прес-службу КМДА.

За словами чиновника, "Київтеплоенерго" покликане стати повноцінним гравцем на столичному ринку теплоенергетики. Підприємство буде займатися утриманням теплових мереж і обладнання, буде забезпечувати поставку тепла і гарячої води киянам.

Пантелєєв зазначив, що таким чином столична влада планує розпочати процес демонополізації ринку.
Заступник голови КМДА нагадав, що рішення про створення "Київтеплоенерго" прийнято ще в 2006 році, проте, фактично, діяльність не велася.

Зараз міська влада провела всю необхідну підготовчу роботу для того, щоб активувати його діяльність. Підприємство буде працювати разом з ПАТ" Київенерго "та ТОВ" Еврореконструкція ", що дозволить порівняти діяльність приватних і муніципальних підприємств, що працюють в однакових умовах, - наголошується в повідомленні.

Очікується, що на першому етапі "Київтеплоенерго" обслуговуватиме теплові мережі та обладнання, перелік яких Київрада встановить своїм рішенням.

Штат формуватиме виходячи з цих завдань. Плануємо, що бюджетні кошти будуть спрямовані лише на закупівлю необхідного обладнання для формування аварійної та технічної служби. Надалі" Київтеплоенерго "вийде на самоокупність, - повідомили в прес-службі КМДА.

Нагадаємо, поставки тепла і гарячої води в Києві забезпечують ПАТ "Київенерго" (обслуговує близько 75% киян, належить ДТЕК Ріната Ахметова) і ТОВ "Еврореконструкція" (експлуатує Дарницьку ТЕЦ, входить в сферу контролю Анатолія Шкрібляка).

Читайте також: У КМДА відбудеться новий конкурс на посаду Головного архітектора Києва