Події
23 травня 2016
В аеропорту Одеси затримали лідера «народного ополчення Донбасу» (ФОТО)
Михайло Чумаченко був затриманий з паспортом громадянина Російської Федерації.
news-image

Сьогодні, 23 травня, в міжнародному аеропорту «Одеса» був затриманий лідер так званого «народного ополчення Донбасу» Михайло Чумаченко. Про це пише «Є!» з посиланням на місцеве Погляд з Одеси.

Михайло Чумаченко був затриманий з паспортом громадянина Російської Федерації.

Відзначимо, що в березні 2014 року співробітники Служби безпеки України затримували його в Донецьку за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України.

СБУ відповідно до рішення суду в Донецьку затримала лідера так званого« народного ополчення Донбасу »М.Чумаченко і пред'явила йому офіційне підозра в підготовці до вчинення злочинів, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) і ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. У затриманого вилучено матеріали, які свідчать про наміри сьогодні під час проведення масового заходу в Донецьку закликати учасників до незаконних дій, - повідомляли в СБУ.

За інформацією силовиків, він претендував на звання «народного губернатора». Чому Чумаченко опинився на волі, поки невідомо.

 

Читайте також: Екс-голова фан-клубу «Шахтаря» поранив «голову адміністрації» Захарченка