Світ
24 травня 2016
У паризькому офісі Google тривають обшуки
В офісі Google в IX окрузі Парижа з 5 ранку йдуть слідчі дії.
news-image

Про це пишуть "Ведомості" з посиланням на Le Parisien, передає «Є!».

Le Parisien з посиланням на інформовані джерела заявила, що обшуки проводять близько ста співробітників податкової служби, податкової поліції та податкового підрозділу прокуратури.

Компанію підозрюють в ухиленні від сплати податків.

Джерело видання відзначає, що підготовка до слідчих дій була надсекретною, зокрема, для уникнення витоків інформація про неї не надходила в систему оповіщення податкової прокуратури.

Інформацію про обшуки підтвердили і джерела Le Monde. Джерела ВВС в поліції також це підтвердили, Google поки ситуацію не коментує.

Французькі податкові органи ведуть розслідування відносно Google з 2011 року.

У червні 2011 року податкова інспекція обшукала паризький офіс компанії, вилучивши безліч документів, включаючи рахунки, договори, електронне листування.

У лютому 2016 року Reuters і AFP повідомляли, що претензії до компанії у Франції становлять 1,6 млрд євро недоплачених податків.

Мінфін Франції тоді не коментував цю інформацію, як і суму штрафу, яка загрожувала компанії.

Компанія запевняла, що підпорядковується податковому законодавству тих країн, де працює. У 2014 році Le Point стверджував, що Франція може зажадати від Google Inc. заплатити податки в сумі 1 млрд євро. Google платить податки в Ірландії, нагадує ВВС.

У січні 2016 року компанії довелося домовлятися з владою Великобританії про довиплату 130 млн фунтів податків за період з 2005 року, проте в британському парламенті вважають, що це занадто мала сума з урахуванням масштабом бізнесу Google в королівстві.

Читайте також: На запит «nigga house» на карті Google відображається Білий дім