Події
25 травня 2016
Нацрада розробила проект стратегії мовлення на Крим
Проект передбачає блокування сигналу з півострова на південь України.
news-image

У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення розробили проект стратегії розвитку телерадіомовлення на території Херсонської області та організації мовлення на територію анексованого Криму, передає «Є!». Про це повідомило видання «Крим.Реалії» член Нацради Сергій Костинський.

За його словами, мета стратегії – якісно підвищити рівень покриття території Херсонської області аналоговим і цифровим ефірним мовленням, у тому числі покрити аналоговим і цифровим ефірним мовленням райони «білих плям» (територій, де відсутнє ефірне мовлення – прим.ред.).

У південних районах Херсонської області також мають виключити прийом аналогового і цифрового ефірного мовлення з анексованої території Криму. На самому півострові планують забезпечити аналогове і цифрове ефірне мовлення з південних районів Херсонської області і застосувати санкції до «телерадіоорганізацій, які незаконно використовують радіочастотний ресурс на півострові».

Найближчим часом проект стратегії мають узгодити і в інших українських державних структурах, представники яких увійшли до робочої групи.

Нагадаємо, у жовтні у Криму відновили українське радіомовлення.

Читайте також: В Україні заборонили ще 3 російські канали