Суспільство
25 травня 2016
Адміністратором «груп суїцидів» «ВКонтакте» виявилася 13-річна школярка
Під псевдонімом "Єва Рейх" ховалася школярка з сибірського міста.
news-image

Слідчі в Омську встановили можливого адміністратора груп в соціальній мережі "ВКонтакте", у яких підбурюють підлітків до суїцидів, передає «Є!» 

Під псевдонімом "Єва Рейх" ховалася 13-річна школярка з сибірського міста, повідомили в середу в прес-службі Слідчого управління СК по регіону.

В ході перевірки інформації про те, що в соціальних групах "ВКонтакте" користувачем мережі інтернет під псевдонімом "Єва Рейх" розміщується інформація, що підштовхує неповнолітніх до вчинення суїцидів, встановлено, що "Євою Рейх" є 13-річна школярка з Києва, - повідомили в прес-службі.

Слідчі опитали мати дівчинки і саму школярку, яка "не заперечувала, що, граючи, вела переписку в соціальних групах з багатьма учасниками, в тому числі на суїцидальну тематику".

Слідчими з метою встановлення контактів школярки і з'ясування всіх обставин вилучені мобільний телефон дівчинки і жорсткий диск від комп'ютера, за якими призначені комп'ютерно-технічні дослідження. Проводяться необхідні заходи для встановлення всіх осіб, в тому числі повнолітніх, що могли керувати "діяльністю" дівчини, - відзначили в СК.

Раніше повідомлялося, що СК почав розслідування самогубств неповнолітніх, яких підштовхнули до суїциду через закриті групи в соцмережах.

За результатами перевірки прийнято рішення про порушення кримінальної справи за статтею 110 КК РФ "Підбурювання до доведення до самогубства".

Помічник керівника Головного слідчого управління СК по Петербургу Сергій Капітонов повідомив, що відомство припускає, що підозрювані в доведенні до самогубства неповнолітніх можуть знаходитися в Санкт-Петербурзі.

Читайте також: У Дніпрі посадовець вимагав 6 тисяч гривень хабара за безкоштовну путівку