Політика
26 травня 2016
Путін закликає Євросоюз до діалогу і співпраці
Росія не бачить нерозв'язних проблем у відносинах з ЄС і виступає за діалог з найширшого кола питань, але поки не бачить зустрічній готовності.
news-image

Про це увоїй статті в грецькій газеті «Катімеріні» написав президент Росії Володимир Путін, передає «Є!».

Росія виходить з необхідності вибудовування рівноправного, справді партнерського діалогу з Євросоюзом з найширшого кола питань - від візової лібералізації до формування енергоальянса. Однак зустрічної готовності йти таким взаємовигідним і перспективним шляхом у європейських колег ми поки не бачимо, - підкреслив Путін.

Москва вважає, що «нерозв'язних проблем в наших відносинах з ЄС немає», зазначив президент і додав, що для того, «щоб повернутися на шлях багатопланового партнерства, треба лише відмовитися від порочної логіки «гри в одні ворота», на ділі "враховувати думку і інтереси один одного".

Путін вказав, що спад у відносинах Росії і Євросоюзу заважає і подальшому зміцненню російсько-грецького співробітництва. Це «негативно відбивається на динаміці двостороннього товарообігу, який в порівнянні з торішніми показниками на третину скоротився - до $ 2,75 млрд», зазначив Президент Росії.

Особливо постраждали грецькі виробники сільськогосподарської продукції, - додав він.
Читайте також: Путін уперше за півроку захотів відвідати Євросоюз