Світ
26 травня 2016
Песіонер знайшов на дачі «таємний склад зброї Гітлера»
70-річний німецький пенсіонер Пітер Лор виявив біля своєї дачі на сході Німеччини "таємний склад зброї Гітлера".
news-image

На думку чоловіка, який до пенсії працював інженером-механіком, як мінімум два зі знайдених їм об'єктів представляють собою не розірвалися бомби, повідомляє «Є!» з посиланням на Express.

Останні роки Лор розшукував гітлерівський потяг із золотом, який, як вважається деякими істориками, міг бути захований нацистами в Польщі або Австрії. Німець навіть придумав власну технологію пошуку металевих предметів, захованих в горах і під землею. Яке ж було здивування пенсіонера, коли він виявив "гітлерівський склад" прямо біля своєї дачі, в Долині Джонса в Тюрінгії.

За словами пенсіонера, з 1930-х років в цьому районі працювали тисячі в'язнів Бухенвальда, якими командував генерал СС Ганс Каммлер. Нещасні рили підземні тунелі, проте ці роботи так і не були завершені, тому що в 1945 році війська нацистів були розбиті.

Лор стверджує, що після закінчення війни район Долини Джонса було "зачищено" американцями, які засекретили всю інформацію про гігантську мережі викопаних в цій місцевості бункерів. Німець вважає, що поруч з його нинішньої дачею будувалася "Підземна фортеця" для перших осіб Рейху.

Пенсіонер досліджував місцевість за допомогою 3D-радара, в результаті чого виявив виритий нацистами тунель з практично готовими до використання ядерними бомбами. За словами Лора, невідомо, коли оболонка снарядів продірявиться, проте така ймовірність є. Німець побоюється, що у нього під боком виникне "новий Чорнобиль".

Влада Тюрінгії, втім, поставилися до попереджень Лора без ентузіазму. Вони відмовилися надіслати в Долину Джонса загін фахівців, а також заборонили пенсіонеру продовжувати пошукові роботи, тому що місцевість, де розташована його дача, є природним заповідником.

Читайте також: На аукціоні в Нью-Йорку продали Гітлера за 17 мільйонів доларів