Світ
27 травня 2016
У Японії пару динь продали за 27 000 доларів
Дві дині знаменитого сорту "Юбарі" продали в четвер у Японії за небувалу в історії суму - 3 млн ієн (більше $ 27 тис.).
news-image

Це стало підсумком аукціону, який відбувся на центральному ринку міста Саппоро - адміністративного центру найпівнічнішого острова країни Хоккайдо, повідомляє «Є!». Колишній рекорд був встановлений в 2008 році і склав 2,5 млн ієн - понад $ 22,7 тис. 

Дині-рекордсменки придбав господар супермаркету в місті Амагасакі на південному заході головного японського острова Хонсю. Він має намір спочатку прикрасити ними вітрину свого магазину, а потім виставити на інтернет-аукціон.

В Японії регулярно проводяться торги дорогих фруктів і овочів вишуканих сортів. У минулому році, наприклад, пару плодів манго з плантацій південної префектури Міядзакі продали за $ 2,5 тис. Такі солідні суми зазвичай вносять власники магазинів, які виставляють фрукти в рекламних цілях як символ солідності закладу.

Дині "Юбарі" - абсолютний рекордсмен за цінами, які платять за них на аукціонах. Вони мають круглу форму і відрізняються специфічною зеленої шкіркою із складним візерунком рельєфних жовтуватих прожилок. Помаранчеву м'якіть цих динь цінують за тонкий гармонійний смак і характерний солодкий аромат.

Місто Юбарі на острові Хоккайдо вважається зараз "динною столицею" Японії, хоча ще півстоліття тому там розміщувалися тільки вугільні шахти, в яких поколіннями працювало практично все місцеве чоловіче населення. Гірничорудна промисловість пізніше втратила рентабельність, і шахти закрили. Муніципалітет Юбарі тоді майже збанкрутував, але зумів вийти з проблем, перетворивши округу в центр масового залучення туристів, в чому слава місцевих динь зіграла істотну роль.

Читайте також: В Японії розпочався фестиваль «Фудзі Шібазакура» (фото)