Суспільство
27 травня 2016
Жорстоке прозріння: Росіяни розчарувалися в політичному курсі країни
Такі результати виявило соцопитування.
news-image

За рік росіяни почали більш песимістично оцінювати політичний курс країни: якщо в травні 2015 року 49% відгукувалися про нього позитивно, то зараз кількість позитивних оцінок склало 37%. Про це повідомляється в дослідженні Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ), передає «Є!»

При цьому 21% опитаних заявили, що російський курс їх категорично не влаштовує. У 2015 році їх число становило 12%.

Також погіршився і прогноз на майбутнє: лише 27% респондентів заявили, що в 2017 році чекають поліпшення якості життя, 17% впевнені в тому, що через рік ситуація в Росії погіршиться. У травні 2015 року позитивний прогноз давали 35% опитаних, негативний - 10%.

Погіршилося й матеріальне становище росіян. Так, цього року матеріальне становище своєї родини  частина росіян оцінили як середнє (66%), в цілому поганим його назвали 21% учасників опитування, в цілому хорошим - 12%. У травні минулого року 68% учасників опитування назвали свій добробут середнім, 17% - в цілому поганим, 15% - в цілому хорошим.

Повідомляється, що в кінці квітня центр опублікував результати опитування, згідно з якими за минулі 25 років росіяни стали більш релігійними: вони почали більше сподіватися на божу допомогу і вірити в зумовленість долі. Зокрема, з 1991 року число тих, хто сподівався на божественну допомогу, зросла на 18% - з 49% до 67%, а кількість фаталістів в Росії збільшилася в два рази - до 48%.

Читайте також: «Русский мир» назавжди: Чиновники хочуть законодавчо закріпити ідеологію Росії