Події
30 травня 2016
Залізничники «ДНР» вимагають від України зарплату (ВІДЕО)
При цьому вони на своєму мітингу тримали антиукраїнські плакати.
news-image

Залізничники станції Ясинувата, яка підконтрольна бойовикам, провели мітинг, вимагаючи від України зарплат, повідомляє «Є!» з посиланям на  vlada.io.

Мітинг організували лідери сепаратистів, які звезли до Ясинуватої працівників залізничних станцій з Іловайська, Горлівки і Дебальцевого.

Після того, як на початку 2016 року українська держава припинила платити зарплати залізничникам, які обслуговують незаконні збройні формування "ДНР" і "ЛНР", працівники залізниці фактично залишилися без зарплат.

З лютого вони не отримують грошей ні від України, ні від бойовиків "ДНР", які відмовилися платити залізничникам, незважаючи на те, що ті обслуговують підконтрольну їм територію. В останні місяці люди отримували тільки продуктові набори і гуманітарку.

"Спікери", які виступали перед масовкою, пообіцяли, що з 30 травня більше не випускатимуть потяги з підконтрольної бойовикам території на територію, підконтрольну Києву, якщо "Укрзалізниця" не дасть їм грошей.

Нагадаємо, що Україна за два роки конфлікту на сході України виплатила понад 57 млрд грн вимушеним переселенцям з Донбасу.

Нещодавно СБУ викрила факти фіктивного нарахування виплат переселенцям чиновниками органів соціального захисту на Донеччині на суму у понад 10 млн грн.

Читайте також: З'явився відеозапис погроз Захарченка в бік Савченко (відео)