Події
30 травня 2016
У «ДНР» чоловіків терміново викликають до військкоматів
В "ДНР" всіх призовників зобов'язали терміново з'явитися до військкомату і пройти медкомісію, але до армії обіцяють не забирати.
news-image

Як інформує «Є!» з посиланням на "ОстроВ", у самопроголошеній "ДНР" зобов'язали всіх чоловіків призовного віку з'явитися в "відділ військового комісаріату" для отримання рішення так "призовної комісії". Про відповідний указ ватажка "ДНР" Олександра Захарченко повідомляють сепаратистські ЗМІ.

Проводиться призов громадян чоловічої статі у віці від 18 до 27 років, які перебувають на військовому обліку або не перебувають, але зобов'язаних перебувати на військовому обліку і не перебувають в запасі. Заклик на військову службу громадян, які не перебувають в запасі, включає: явку на медичний огляд і засідання призовної комісії, - відзначають у ВВК.

Одночасно в "ДНР" запевняють, що вступити до лав бойовиків можна тільки в добровільному порядку (за контрактом), тобто "тільки за особистим бажанням призовника і за умови його відповідності медичним і професійно-психологічним вимогам військової служби, а також вимогам за рівнем освіти, кваліфікації та фізичної підготовки".

Читайте також: Залізничники «ДНР» вимагають від України зарплату (ВІДЕО)