Київ
30 травня 2016
Кияни підтримали перейменування проспектів на честь Бандери і Шухевича
У столиці також можуть з'явитися вулиці Омеляновича-Павленка, Алмазова, Змієнка, Корчака і Гуцала.
news-image

28 травня завершилося громадське обговорення семи пропозицій щодо перейменування київських вулиць, серед яких перейменування Московського проспекту до проспекту Степана Бандери та проспекту Генерала Ватутіна в проспект Романа Шухевича, пише «Є!» з посиланням на LB.ua.

Зокрема, на підтримку перейменування Московського проспекту до проспекту Бандери проголосувало 3 146 чоловік, а проти - 2 548, за перейменування проспекту Ватутіна в проспект Шухевича віддали голоси 3 165 чоловік, проти проголосували - 2 627. На підтримку перейменування вул.Баумана на вул. Януша Корчака (польського педагога і письменника) проголосували 1 740 осіб, а проти - 1 256.

Найменшу перевагу голосів отримала ініціатива перейменування вулиці Ванди Василевської на честь генерал-хорунжого армії УНР Всеволода Змієнко (1 862 проти 1 423), а найбільшу - ініціатива перейменування провулка Кутузова на честь українського письменника, поета і сценариста Єврегія Гуцало (2 592 проти 1 678) .

На підтримку перейменування вулиці Кутузова на честь генерал-хорунжого армії УНР Олександра Алмазова проголосували 2 304 особи, проти - 1 781. На підтримку перейменування вулиці Суворова в честь генерал-полковника армії УНР Михайла Омеляновича-Павленка проголосували 2 308, проти - 1 806 осіб.

Обговорення тривало з 28 березня по 28 травня поточного року. Після його проведення Київська міська рада має винести відповідне рішення на голосування і прийняти або відхилити його.

Відзначимо також, що петицію "Перейменувати Московський проспект в проспект Пухнастих котиків" на сайті Київради підтримало 5287 чоловік.

Читайте також: Проспект Лобановського замість Червонозоряного та інші перейменування від Київради